29 november 2009

1:a advent


Årets arrangemang ser ut såhär!

25 november 2009

Tandis


Då har man varit där igen. Som vanligt begynnande hål... Men eventuellt ett hål också, men lagning blev det inte då tandhygienist inte får ta det beslutet. Kanske blir kallad för lagning, om inte skulle vi ses nästa år om de kommer ihåg att kalla mig. Har varit dåligt med det på senare tid...

21 november 2009

Löpning på schemat


Första gången jag springer innan lunch så länge jag kan minnas... Maria är på inspirationsdag med gymmix så hon kommer träna desto mer. Efter lunch ska det bäras lite möbler så får lite styrketräning också!

20 november 2009

Pytt


Jag tog hand om stumparna på korvarna igår. Blir en rejäl middag nu :)

Vindkraft


På väg. Måste vara rätt spännande att köra ett så långt släp, kan tänkas att det väger en del också. Fast får jag bestämma skulle det vara turbiner för nya kärnkraftverk som transporterades till OKG :)

19 november 2009

Korvprovning


Hade redan testat 5 av de tio korvarna. Men det var gutt ändå! Ett par öl till var inte heller fel.

Myntsamlarpärm


Kan användas på flera sätt! Tyvärr ganska svårt att få ut sim-korten när de ska användas, men mycket enklare att hitta nu när de inte ligger i en påse. Vi har ca 100 sim här men 30 av dessa är nog inaktiva... Bara för man har pärm betyder inte det att man har koll på om sim:en funkar, bara var de finns :)

16 november 2009

Felmärkning


Igår försökte Ica tjäna en extra krona på mig, men eftersom jag självscannar så ser man ju direkt vad det kostar. Ica borde skaffa digitala prisetiketter i hyllorna, som går på samma databas som kassan... Fast då kan de ju inte lura till sig extra betalt, men de kommer heller inte ta för lite betalt och då klagar nog ingen.

13 november 2009

Malmös julgranar


Ligger på väg till jobb redo att installeras, börjat för tidigt för att fota dessa tidigare i veckan pga mörkret. Men 'tvingad' att jobba till fem en fredag(!) så varför gå i mörkret idag...

12 november 2009

Wheel of Malmö


Inget jag tänker åka eftersom det kostar en del. Men ganska kul grej att ha på stortorget

Finmiddag


Linus bjuder på hemgjorda kroppkakor

11 november 2009

Vaccin eller ej...


Svårt att bestämma mig, men känns som jag hoppar över det. Men måndag är perfekta dagen och så är det ju gratis, det är alltid positivt för en smålänning!

09 november 2009

Gåsamiddag på Grand

I helgen var Mamma och pappa på besök nere i skåne. Det var möbelaffärer och Grand Hotell som stod på schemat.
Fredag 15.3o plockade de upp mig vid centralen för färd mot triangeln. Innan vi kunde shoppa var det kaffe beställt, fanns hur många fik som helst runt triangeln och vi valde ambrosia. Därefter gick vi till/mot Living, tog ett tag att hitta då jag letade efter seating consept som inte låg kvar där det en gång fanns... Men brorsan kunde guida oss till Living där han också mötte oss. TV-bänk och vitrinskåp var tanken, men det är inte många möbelaffärer som gör möbler som man tänkt sig att de ska vara! Mamma hittade riktigt snygga julgardiner till köket på strandvägen iallafall.
Senare på kvällen blev det kycklinggryta och lite Idol på TV.

I lördags var det dags för lite fler butiker med start ute på Ilva på svågertorp, ute på svågertorp passade jag på att springa in på Bauhaus för att köpa lite tätningslister till ytterdörr, balkongdörr och ett par fönster. Fika på lillatorg följt med att jag visade kontoret + toabesök följde vi upp med tre möbelbutiker till: Bolia, norrgavel och en jag inte kan namnet på. Fortfarande inget möbelköp.
På kvällen kom sedan helgens höjdpunkt, Grand hotells gåsamiddag med svartsoppa, gås med klassiska tillbehör och äppelkaka - man blev så mätt så man nästan rullade hem.
Svartsoppa var riktigt gott, speciellt med tillbehören gåsleverkorv, friterad gåsvinge och lättkokt äpple.

Innan hemresan för mor å far passade vi på att ge far lite choklad och champagne på fars dag. Allt som allt en mycket trevlig helg.

05 november 2009

Lördag


Hela veckan! Borde kanske väntat in maria och föräldrarna som kommer på besök imorgon.... Men kände att jag var värd det ikväll.

01 november 2009

Crosskart


Såhär kan det se ut när man missar kurvan lite....


Sen sköt vi lite pilbåge, blåsrör och lite annat smått å gott. Vi hann med att grilla lite korv också :-).

Efter dagens femkamp blev det lite bastu innan den italienska buffén följt av förfest och utgång.
En mycket trevlig dag helt enkelt!