29 januari 2011

Annonser

Läser i sydöstran att vi söker lite folk till jobb.
Visste jag iofs, men kul att läsa

28 januari 2011

Presenten

På väg till middagen efter presentutdelning och champagne. Far ska segelflyga i vår/sommar.

60årsbowling

Pappa 60 år idag alltså. Börjar kvällen med bowling.

24 januari 2011

Katt på besök

Jockes katt var lite dålig igår så efter morgonbesök hos veterinären fick katten stanna på jobb över dagen.
Nu verkar han pigg igen :)

17 januari 2011

Idrottsgalan

Jerringprisvinnaren!

Har sett på idrottsgalan nu ikväll, på webben innan TV sändningen och nu på webben efter sändningen. Det är riktigt bra TV. Både sportsligt, humorn och övrig underhållning.

Stenmark, klart störst av alla! Ingen får Sverige att stå still så som han, inte ens SJ

Alla vinnare är ju såklart värdiga vinnare, men man får ju hålla med Jonas Karlsson att Zlatan alltid borde vara nominerad då han är så stor i en sport som fotboll. Självklart gillar jag Zlatan, men jag tycker han är lite väl kaxig :-).
Tänker på en sån lirare som Sedin! Vinner skytteligan i den klart bästa ligan i världen och får dessutom Hart Memorial Trophy. Hade han haft Ovechkins eller Zlatans attityd hade han både blivit mer sågad i Svensk press men också mera hyllad. Istället tackar han för ett pris genom att säga att utan mina lagkamrater är jag inte såhär bra! Typiskt svenskt, tyvärr uppmärksammas han inte så mycket just på grund av detta. Det jag vill säga är att han borde vunnit årets prestation eller årets manliga idrottare - att vara på topp en hel säsong i NHL är stort!

Finns så mycket mer att skriva om, men jag nöjer mig här.
Som vanligt är det OS som dominerar vinnarna på en gala, så om två år är det Londonvinnare som kommer få flest priser (om vi nu tar några guld...)

14 januari 2011

Semlor

Årets första semla är tagen. Mandelmassan under grädden precis som det ska vara! Kanske att bullen skulle varit något degigare då den intogs utan varm mjölk.

09 januari 2011

Rådjur

De verkar ha svårt att hitta mat denna vinter, så de får nöja sig med fågelfrön. Kanske är någon som lagt ut annat också i och för sig.

06 januari 2011

Brödbak istället för Malmö

Vi hade en liten tanke om att åka till Malmö så Maria skulle få shoppa av sig lite - det går inte i en stad som Karlshamn :-)

Men det snöade inne kan man säga! Så istället har det blivit att pulsa lite i snön för lite motion följt av inhandling av lite brödbaksingredienser jag vanligtvis inte har hemma (rågsikt och jäst). Lättbakat var det också.
Sista jäsningen klar, bara skjuts in i ugnen!


Slutresultatet!
Receptet hittade jag på alltommat:

50 g                     jäst
5 dl                      mjölk
2 msk                 honung
1 msk                 salt
1 dl                      linfrö
5 dl                      rågsikt
7 dl                      vetemjöl


1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. 
2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. 
3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

05 januari 2011

&vin och vänner

Nina är hemma ett par dagar så vi passar på att ta en middag på piren. Gott och onyttigt, men det är precis så det ska vara!
För er som inte vet så är Nina tjänstledig ett år från aak för att plugga i san diego.

03 januari 2011

Nyår

Gott nytt år på er!
Här kommer två nyårsbilder

Nya julklappen är på!


Efterrätten