09 november 2009

Gåsamiddag på Grand

I helgen var Mamma och pappa på besök nere i skåne. Det var möbelaffärer och Grand Hotell som stod på schemat.
Fredag 15.3o plockade de upp mig vid centralen för färd mot triangeln. Innan vi kunde shoppa var det kaffe beställt, fanns hur många fik som helst runt triangeln och vi valde ambrosia. Därefter gick vi till/mot Living, tog ett tag att hitta då jag letade efter seating consept som inte låg kvar där det en gång fanns... Men brorsan kunde guida oss till Living där han också mötte oss. TV-bänk och vitrinskåp var tanken, men det är inte många möbelaffärer som gör möbler som man tänkt sig att de ska vara! Mamma hittade riktigt snygga julgardiner till köket på strandvägen iallafall.
Senare på kvällen blev det kycklinggryta och lite Idol på TV.

I lördags var det dags för lite fler butiker med start ute på Ilva på svågertorp, ute på svågertorp passade jag på att springa in på Bauhaus för att köpa lite tätningslister till ytterdörr, balkongdörr och ett par fönster. Fika på lillatorg följt med att jag visade kontoret + toabesök följde vi upp med tre möbelbutiker till: Bolia, norrgavel och en jag inte kan namnet på. Fortfarande inget möbelköp.
På kvällen kom sedan helgens höjdpunkt, Grand hotells gåsamiddag med svartsoppa, gås med klassiska tillbehör och äppelkaka - man blev så mätt så man nästan rullade hem.
Svartsoppa var riktigt gott, speciellt med tillbehören gåsleverkorv, friterad gåsvinge och lättkokt äpple.

Innan hemresan för mor å far passade vi på att ge far lite choklad och champagne på fars dag. Allt som allt en mycket trevlig helg.

1 kommentar:

Madeleine sa...

Låter som en kanonhelg! :)