10 oktober 2009

Wakulla Springs

Ny dag ny naturupplevelse. Denna gang tog vi oss till Wakulla springs, tar ca 25 minuter fran Tallahassee.
Lite storre naturomrade dar de har en stor sotvattensjo som vi tog en guidad battur pa.
Kommer bilder senare...
Dagens storsta djur var sjokor, en stor blobb som simmar :-). Nyfikna varelser som inte har nagra naturliga fiender da de ar for stora far en aligatorkaft! Deras storsta hot ar att bli slagna av en batpropeller.
Wakulla ar kant for sin mangfald av faglar, kommer inte ihag namnet pa nagon men de var vackra att titta pa. En sag ut som en skarv (alkraka) fast finare med fler farger men stod dar och luftade sina vingar.

Dagens tuffaste upplevelse var dock nar vi fick se tva aligatorer braka om sitt revir, till a med sa guiden gillade det och vi lag stilla kanske 5 minuter for att folja forloppet.
En del skoldpaddor och saklart en hel del olika sorters fisk, varav en del hoppade ca en meter upp i luften. Guiden snackade om att den kunde hoppa in i baten till a med!

Ikvall var vi pa italiensk restaurang och at riktigt fin mat. Mort kott som hade tillagats i ca 45 timmar, behovdes ingen kniv nastan utan gaffeln bara gled igenom. Det mest italienska med det hela var att vi fick vitt brod innan maten att doppa i olivolja. Fina grejer, det tillsammans med rodvin kommer man langt pa!

Eventuellt skulle Kenya komma pa besok, blir forsta kompisen till Kenny som jag traffar. Inte sa konstigt att de haller sig borta eftersom Kenny varit en smittorisk ;-)

Inga kommentarer: